Håravfall efter permanent

Häromdagen kom det in en kund som såg helt bedrövad ut.
Hon hade permanentat sig för ca en vecka sedan och nu så hade hon tappat så otroligt mycket hår. Hon var så olycklig och rädd och förtvivlad. Håravfallet hade lugnat ner sig men håret var tarvt och hårt tyckte hon, samt att det luktade illa ännu tyckte hon.

Jag kände på håret och såg att hon tappat en hel del hår. Hon hade veck efter permanent spolarna och jag kunde känna att håret släppt direkt nere i hårbotten. Håret var långt och tungt och permanenten hade inte lyckats få till så mycket omformning på hårstråna så lockigheten var svag.

Jag ville tvätta håret för att känna så att fixeringen var korrekt utförd så att den kemiska processen var slutförd som den skulle vara. Det var den. Jag gjorde en schamponerings behandling med Kerastase Resistance i hårbotten och längder för att stärka upp hårfibern och fjällskicktet samt att göra håret mera motståndskraftigt så de hårstrån som hade veck inte skulle gå av på en gång utan orka hålla ett bra tag.

Hon köpte med sig Kerastase Resistance Forcintence för att fortsätta denna behandling hemma. Dessutom köpte hon i samma serie Kerastase Resistance, Bain de Force samt Vita Ciment Anti Usure. På så sätt fick hon det mest opptimala sätt att kunna fortsätta behandla sitt hår och stärka det hemma vid varje hårtvätt.

Resistance serien i Kerastase innehåller ett ämne som bygger upp hårfibern som heter Vita Cement Topseal, det ämnet stärker hårfibern samt fjällskiktet på hårstrået. Att behandla håret med först salongsbehandling samt att fortsätta hemma med Forcintence , en tub varannan tvätt, dessutom använda schampo och balsam i samma serie. Då har man gjort så mycket man kan.

När håret går av efter en permanent så är det olyckligt. Det FÅR inte hända. Men det är som det är, DET HÄNDER….det är vad vi kallar på frisörspråk en kemisk klippning och det är förskräckligt när det händer. Håret faller i regel initialt och inom en vecka efter permanenten och sen så är det klart. Sen om det finns veck på många ställen så kan man stärka hårstråna genom behandling. Det är allt man kan göra sen att invänta att det växer ut det som fallit.

Susanne

Det här inlägget postades i Håravfall, Kerastase Hårvårdsprodukter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.