Hårtvätt??? Ska jag??

Den senaste tiden har jag konfronterats med människors olika vanor när det gäller att tvätta hår. Det finns massor av teorier när det gäller hårtvätt, hur ofta och med VAD man ska tvätta med är nog de vanligaste funderingarna.
Jag ska nu berätta VAD JAG tycker och vad jag jobbar efter.

Jag tycker att hår ska vara rent och fräscht och lukta gott. När jag var rökare så tvättade jag håret varje dag för att jag kände mig ofräsch i håret. Jag tyckte det kändes skönt att vara riktigt ren. Jag lever idag nikotinfri sen drygt ett och ett halvt år tillbaka. Jag kan se att mitt hår har blivit fräschare och jag tvättar än idag håret varje dag för att det är skönt att känna sig ren.
Har du ett bra schampo och balsam som skyddar och vårdar håret så är det inga som helst problem. Du stimulerar hårrötterna och du stimulerar blodtillförsel till rötterna och håret får sin näring därigenom. Blir håret fetare….tja lite kanske, för du stimulerar fettproduktionen…men du är ren och fräsch.

Det här med att byta schampo det tror jag kommer ifrån bristfälliga produkter och kombinationen användare. ”Byt schampo då blir det bättre”…det är klart har du fått en negativ reaktion efter ett tag så är det klart du ska byta schampo…men det kan helt enkelt vara så att schampot har gjort så att ditt hår reagerat negativt, det kan helt enkelt vara så att det är ett dåligt schampo.
Har du ett bra schampo som passar för ditt behov och din hårbotten så uppstår inte detta problem. Om du behandlar håret för mjäll eller fet hårbotten eller om du har ett mer näringsrikt schampo för färgat hår eller solskyddande produkter, när behandlingen är över eller om du slutar färga dig tex, så behöver du byta schampo men byt inom serien och inom det märket.

Vad är BRA produkter?…det är ju en stor fråga.
Bra produkter ska inte framkalla problem.

Dom ska heller inte underhålla problem. Ett ex är när schampot är så starkt när den avlägsnar beläggningen (mjället) att det framkallar mer beläggning efter ett par dagar.

Det ska vara vårdande och skyddande.

Tvätta håret två ggr med schampo. Använd balsam/inpackning efter varje hårtvätt det sluter hårstrået efter tvätten och ger ytteligare vård. Ha en kam eller borste inne i duschen och kamma igenom håret efter att du satt i balsamen, det hjälper att sluta fjällskiktet.

Vi frisörer säljer bra schampo. Vi har i många fall produkter till försäljning som enbart får säljas genom frisörer. Kerastase och Goldwell är två sådana produktmärken. De är två mycket bra märken bland flera på marknaden. Du får prova dig fram och känna efter vad som är bra för dig.
Fråga din frisör, ta kontakt med oss, vi finns för såna frågor och vi ska kunna hjälpa dig.
Tvätta håret så ofta som du vill…men med sunt förnuft. Tvätta ur svetten om du tränat, svett torkar ur hårbotten…tvätta inte flera gånger per dag om du kan undvika det…men tvätta kanske varannan dag om du känner dig fräsch med det.
Lycka Till.
Susanne Magnusson
E-maila mig gärna eller skicka en kommentar här på bloggen om du vill det.

Det här inlägget postades i Goldwell Hårprodukter, Kerastase Hårvårdsprodukter, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.