Att sova med långt hår

Jag har fått en fråga ang att sova med långt hår och huruvida jag tycker man ska sätta upp håret eller inte.
Jag har själv haft långt hår länge och har insett att jag vill inte sova utan att sätta upp det. Jag virar ihop håret till en liten knut uppe på huvudet och sätter i en stor klämma som ser ut som en hand som greppar runt håret. Den är en som inte sticker mig i hårbotten och den stör inte alls när jag sover.
Nu är håret klippt mycket kortare igen men trots att allt håret inte kom upp i knuten så fortsatte jag att sätta upp det när jag sov. Det känns skönare i nacken och jag blir inte så varm.
Att fläta håret är ytterliggare ett sätt att bli av med håret när man sover. Jag brukar rekommendera små tjejer med långt hår att göra det, dels för att håret inte tovar sig men dels för att det inte ska slitas.

All friktion på håret sliter!!!!!!!!!

Det innebär att när du så mycket som har håret hängade ner på ryggen bara så slits håret när det rör sig på ryggen. Likadant när du sover så slits håret medan du rör dig i sängen.
Att sova med halssmycke sliter ytterliggare på håret då det gnider hela tiden i kedjan.
Att få håret att ligga så stilla som möjligt när man sover är alltså skonsammare för håret, om nu inte klämman sitter för hårt och drar i håret. Den ska sitta löst och inte spänna egentligen. Helst så ska du inte använda hårsnodd.
Blax hårsnoddar är skonsamma och de sliter inte alls på håret så ok då…dom kan du använda. :-)

Blax Hårsnoddar

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Att sova med långt hår

 1. Maggan skriver:

  Det förklarar varför farmor och alla i hennes generation alltid gjorde iordning håret innan läggdags. Jag satt alltid i gungstolen och tittade på fascinerat när farmor släppte lös sin dagknut för att kamma igenom sitt vadlånga hår och sen fläta ihop det till en stor tjock fläta inför läggdags.
  Oj vilka minnen som nu dök upp under tiden som jag skrev det här, positiva minnen :)

 2. Mmmmm…jag kommer till minnes nu att min farmor gjorde ju likadant. Hon hade en så kallas filadelphia knut jämt i nacken /bakhuvudet. På kvällen flätade hon det i två långa flätor som hon sov med. Jaaa…fina minnen tack Maggan för att du påminde mig om det. :-)

 3. Nathalie skriver:

  Hej Susanne!

  Ursäkta den långa frånvaron har haft det lite jobbigt med en massa dödsfall och inte haft ork med att blogga eller läsa bloggar!

  Mycket bra inlägg och denna informationen är verkligen väl behövd av mig som har långt hår, innan jag klippte av mig håret hade jag det ner till rumpan, och att sova med det utsläppt var inte en höjdare, speciellt inte när jag har självlockigt hår och är duktig på att slita ut mitt stackars hår med en massa hårfärgning;)

 4. Härligt att ha dig tillbaka här nathalie.
  Jaaa långt hår när man sover är inte så lätt att hantera. Jag har massor av bra produkter till ditt hår. Kom in eller hör av dig om du vill ha lite råd och hjälp.

 5. Pirran skriver:

  Jag sover alltid med en inbakad fläta och det kan vara bra för överhåret oxå och varierande med knut uppsatt med fluffiga tygsnoddar och en vanlig fläta och även två flätor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.