Hårrullar -Hur många behöver jag?

Tillhör du dom som bara sätter i en rulle i luggen medan du sminkar dig eller äter frukost så behöver du bara en rulle i luggen. Kanske tillhör du dom som rullar håret  ofta och med bara stora spolar i håret? Då behöver du några stora spolar men även några mindre till nacken. Är du hobby frissa och hjälper mormor eller farmor att rulla håret…kanske du behöver några mindre spolar då och flera stycken.
Köp ca tre olika storlekar och 5-8 spolar av varje då har lite av varje. Sen växer ju håret så det är lite längre vissa perioder så köp då lite större spolar till det. Men köp 5- 8 av varje storlek då har du täckt det mesta.
Mörkertalet är stort över hur många det verkligen är som rullar håret. Jag har kontakt med kvinnor dagligen som bekänner att dom rullar håret och att  ” jaaaa du vet jag brukar sätta i lite rullar faktiskt” Många är det som tror att dom är ensama om det och dom gör det i smyg och skäms lite över att dom faktiskt gör det.

Att rulla hår är grunden inom Frisör yrket och det är det som skapar form och rörelse i håret. Efter hårrullarna har det kommit fler verktyg och fler sätt att skapa volym och stadga och form, men när det verkligen gäller skapelser och frisyrer som ska formas och skapas så är hårrullar oslagbart. På alla gala middagar , banketter och smoking middagar har kvinnorna fått håret rullat innan frisyrerna är skapade , uppsatta och sprayade.
Var glad att du kan  rulla hår det är en konst. Skäms inte för det det är en stor kunskap.

Hårrullar finns i flera olika modeller.
Här ser du hårrullar i sammet, dessa behöver du fästa med en pinne. Bredvid ser du även kardborrespolar. Allt säljs styckvis så du kan plocka och blanda storlekar och varianter som du själv vill.

Hårrullar i velor

Hårrullar, Velorrullar, sammetsspolar,

Pinne till sammets spolarna

Pinne till hårrullarna i velor, sammetsspolarna.  

Kardborrespolar, selfgrip

Kardborrespolar

Det här inlägget postades i Hårrullar-Hårspolar, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hårrullar -Hur många behöver jag?

 1. Theresa skriver:

  Hej, kan du inte göra en videoblogginlägg där du visar och pratar om att rulla håret? Jag känner att detta är en kunskap som är lite tabu och håller på att glömmas bort hos min generation….men det verkar så praktiskt och skonsamt för håret?

 2. Hej Theresa,
  Visst ska jag göra det. Ska bara tänka igenom hur jag på bästa sätt ska genomföra det så att det blir tydligt och undervisande.
  Tack för tipset. :-)
  Jag återkommer.
  Susanne Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.