Kerastase solprodukter Soleil

Kerastase lanserar en ny Solprodukt i serien Soleil. Den här gången är det en After-Sun / Natt produkt. Kerastase Soleil Brume Apres-Soleil

Kerastase är hårvårdsmärket som först har lanserat en solserie för håret. Precis som huden behöver håret sitt solskydd både före solexponering och efter solexponering. Solen är otroligt varm och intensiv just så här nu på våren. Sen under sommaren tillbringar vi ju ännu mer tid ute i solen och dessutom så BADAR vi.
Solens varma strålar, fukten av vattnet i håret samt dessutom ev salt gör så att hårstrået öppnar sig och bleks, pigmenten bleks, konstgjorda färgpigment tappar sitt grepp och trillar lättare ur när håret torkar och blir skörare i hårstået.

Att använda en solskyddsprodukt innan man går ut i solen då tillför vi ju lite skydd i alla fall, vi förbereder håret, gör det lite svårare för solen att tränga in så att säga.
I serien Kerastase Soleil finns tre olika solskyddsmedel. Kerastase Micro-Voil Protecteur Care index 1, Kerastase Soleil Créme UV Défence Active. Care index 2 och Kerastase Soleil Defence Ultime Care index 3. Dessa produkter är précis som en vanlig solskyddskräm för huden fast dessa är för håret.

Sen att använda ett solskyddande eller egentligen ett mer korrekt uttryck är ett mer vårdande schampo än det vi normalt använder. Kerastase Soleil Bain Apres-Soleil Color och Natural innehåller lite mer vårdande ämnen och tillför håret det lilla extra.

Som efterbehandling tar vi nu en mer solprodukts anpassad vård i form av en leave-in balsam Kerastase Soleil Lait Apres-Soleil care index 1.
Eller så gör vi en djupare behandling med en inpackning/balsam. Du kan ju använda alla Masker i Kerastae som balsam, de är snabbverkande och håret får lite extra vård.

Kerastase Soleil Creme Richesse care index 2 för färgat hår.
Eller Kerastase Soleil Gelée Fraiche care index 1 normalt hår,
eller Kerastase Soleil Masque UV defence Active Care index 3 färgat mycket försvagat hår.

Care index indikerar vilken grad av sol skydd de olika hårtyperna behöver.
Att solen är stark är ju inget nytt för oss och om vi sen dessutom preparerar håret då är det viktigt att vi tar hand om det lite extra.
Ta hand om dig, det är du värd.

Det här inlägget postades i Kerastase Hårvårdsprodukter, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.