Periodindelningar och periodiska håravfall

Just nu jobbar människor mer än någonsin. Nu i September,  Oktober är då allt ska ske. Det är konferanser, kurser, kickoffer, planeringsmöten etc, etc…Jag hör allt oftare att , ” Jag borde varit här mycket tidigare”  Vi är stressade och vi lever  efter semestern, före skolstarten, innan novemberlovet, efter höstlovet, före Jul efter helgerna…

Vår kropp svarar också på hösten. Vi blir trötta och frusna och vi blir förkylda och får influensa och feber . Ja du vet nog vad jag talar om.

Håret reagerar också och det är nu som vi tappar mer hår. Håret precis som naturen tar det lugnare och den liksom vintrar in sig. Hårsäckarna vilar och vi släpper mer hår. Det är naturligt och det uppstår nu så här i Oktober och sen på våren igen. Det är ett naturligt håravfall som är periodiskt och inget konstigt. Många tappar otroligt mycket just nu och det kan vara helt ok. Sen finns det ju många fler anledningar till håravfall, men just nu på hösten  med trattkantarell och vitmossa så är det helt naturligt att tappa mer hår. Periodiskt håravfall kan behandlas med stimulerande  produkter för hårbotten och hårsäckar så man stimulerar återväxt samtidigt som man stärker hårfibern.

Hur gör ditt hår? Tappar du mycket hår just nu? Skriv in och berätta lite eller ställ dina frågor här.

Det här inlägget postades i Håravfall, Kerastase Hårvårdsprodukter, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Periodindelningar och periodiska håravfall

  1. Anna skriver:

    Jag har använt animexil kul mot håravfall vilket jag tyckte hjälpte. Jag slapp klåda i hårbotten vilket jag tidigare haft och tappade mindre hår. När kuren var klar köpte jag kerastase specifique stimuli vilket är rekommenderat att använda mellan kurerna men så fort jag slutade med animexil kuren kom klådan tillbaka och jag har börjat tappa stora mängder går igen. Min fråga är om jag kan använda kuren en gång till direkt efter avslutad kur? Jag känner att det skulle vara värt pengarna om jag slutar tappa hår och slipper klådan.
    Tack för svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.