Periodiskt Håravfall

Nu i höstrusket så kan vi ju tro att det bara är naturen som är på väg in i idet. Men det är ju inte enbart naturen som gör sig redo för vintern utan vi människor gör ju likadant.
I helgen var jag ute till mitt landställe och stängde inför vintern. Träden är nu riktigt guldgult färgade och havet har fått en annan färg, hösten är i fullblom.
Vi tänder levande ljus och gör det mysigt inne nu istället för att vara ute. Vi lagar god mat och gärna lite mustiga soppor och grytor som vi blir varma av.Hår och hårbotten gör sin vintring så att säga också. Nu på hösten så fäller vi oftast mer hår, hårsäckarna vill gå in i sin vilofas innan den börjar jobba igen för att tillverka ett nytt hårstrå.
Det är ett helt normalt håravfall och det stabiliserar sig vanligts vis efter ca 4 veckor och sen ser vi det inte mer
.
Tappar vi för mycket hår under hösten och våren så kan vi tala om att vi har ett periodiskt håravfall. Man kan tappa upp till 60-100 hårstrån per dag, är det mer så kanske man vill sätta in en kur. Det är alltid bra för hår och hårbotten att få den här stimulansen och att få förstärkningen i hårfibern som en sån här hårkur med Kerastase Specifique kan ge.

Det finns olika anledningar till varför vi tappar hår och varför det leder till håravfall.
För kvinnor är det: trötthet, stress, föroreningar, hormonsvängningar årstidsväxlingar och graviditet.
För män är de huvudsakliga orsakerna ärftliga faktorer.

Kerastase har tagit fram en kur som heter Kerastase Specifique Aminexil GL det är en 6 veckors lång kur som stimulerar återväxten och hårfibern får näring genom ett glukos ända från roten. Detta förlänger hårets livslängd och håret efterlämnas stärkt och fullt av vitalitet.
Kerastase Aminexil GL rekommenderas att användas två ggr per år, vår och höst.
Andvänd något av Kerastase Specifique Bain Prevention´s schampoon under tiden du behandlar med Aminexil. Fortsätt gärna med det även efter att kuren är slut.
Som dagligt bruk mellan vår och höst behandlingarna med Aminexil så rekommenderar Kerastase Stimulist. Kerastase Specifique Stimulist främjar hårproduktionen och bidrar till motståndskraftiga hårfiber med längre livscykel från rötterna. Stimulist innehåller även ämnet Aminexil.
Kerastase Specifique hårvårdsprodukts serien arbetar med hårbottens problem av olika slag. Se alla dess produkter i serien här.
Behöver du hjälp och rådgöra så tveka inte att ta kontakt här, hemsidan eller per telefon.
Välkommen som kund till Salon Classique.

Det här inlägget postades i Håravfall, Hårbotten, Kerastase Hårvårdsprodukter, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Periodiskt Håravfall

 1. Olelsi / Nettan skriver:

  Tack för att jag äntligen hittar något bra skrivet om hår avfall. Jag ammar och tappar hår som aldrig förr. Ohh jag funderar på om jag kan hitta något preparat som kan hjälpa mig att få nytt hår. Visst har jag tappat hår tidigare oxå vid amning men aldrig som den här gången. Kala fläckar…
  Tack för att jag fick läsa detta, hittade hit genom Diana s blogg.

  Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

 2. Härligt Nettan om det kunde hjälpa till lite förståelse. Prova lite stimulerande produkter som aktiverar hårrötterna till aktivitet och att producera hårstrån. Kerastase är de bästa när det gäller detta. Kerastase Specifique där hittar du vad du behöver. Tveka inte att ta kontakt om jag kan hjälpa dig mer. Blir det inte bättre efter en tid så visa ditt håravfall för en läkare. Lycka Till. Susanne

 3. mot håravfall skriver:

  Min fru hade mycket håravfall efter sin graviditet.

 4. Hej,
  Ja…det är mycket vanligt att det blir så efter en graviditet.
  // Susanne

 5. Anna skriver:

  Jag har använt animexil kul mot håravfall vilket jag tyckte hjälpte. Jag slapp klåda i hårbotten vilket jag tidigare haft och tappade mindre hår. När kuren var klar köpte jag kerastase specifique stimuli vilket är rekommenderat att använda mellan kurerna men så fort jag slutade med animexil kuren kom klådan tillbaka och jag har börjat tappa stora mängder går igen. Min fråga är om jag kan använda kuren en gång till direkt efter avslutad kur? Jag känner att det skulle vara värt pengarna om jag slutar tappa hår och slipper klådan.
  Tack för svar.

 6. HejAnna,

  Tack för ditt mail.

  Tråkigt att du har jobbigt med håravfallet. Det är tufft när det pågår och när det händer.

  Jag tror inte det är farligt att fortsätta använda Kerastase Specifique Aminexil fortsättningsvis du kan säkert köra en kur till utan att det skulle vara farligt. Jag har inte hört något varnande alls om det. Prova dig fram och blanda in Aminexil med Stimulisten och se om det fungerar, kanske att ta en kurflaska varannan dag och Stimulisten varannan dag. Du har ju redan köpt Stimulisten så prova dig fram.

  Använd Kerastase Stimuliste och även schampot som tillhör Kerastase Bain Stimuliste som också stimulerar hårbotten och rötterna.

  När det gäller din klåda så titta på Kerastase Specifique Dermo-Calm Sensidote dom har nyss kommit med en Kerastase Specifique Dermo-Calm Sensidote Serum i hårbotten för att lugna klådan och även en Kerastase Specifique Dermo-Calm Sensidote Masque. Så det skulle vara något för att lugna klådan tänker jag.

  Om du bor i närheten och kan komma in till mig så kan vi ju prata mer. Eller du får gärna ringa och du vill det.

  Hoppas jag har kunnat ge dig lite råd nu så du kan hitta vad du vill göra.

  Lycka Till och hör gärna av dig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.