Permanentvätska – används enbart med kunskap

En av mina kunder ( på Internet) har ställ mig en fråga på mail ang användandet av permanetvätska för att ta bort rester av hårfärg på huden efter en infärgning av håret.
Hon beskriver att reaktionen blir så här
” Efter ett par timmar och flera dagar senare svullnar huden och blir blodröd, varm och öm, vilket gör väldigt ont.”
Hon berättar också att frissan har sagt att det är det enda ”vettiga alternativet” till att få bort färgen på huden efter en hårfärg.

Det här är inte klokt. Permanentvätska ska användas på håret och inte på huden

…den ska inte rinna, inte dränka kunden vid applicering av den och den ska INTE gnuggas in i huden. Permanent vätska KAN bränna på huden och orsaka sår på huden vid felaktigt användande av den. Permanent vätska verkar på huden på samma sätt som på håret…..tänk på det ett ögonblick..vad gör permanent vätska med håret…sen fixerar man ju håret efter att vätskan verkat klart…det är en process. Vad tror ni händer när man gnuggar in den i huden och INTE fixerar efteråt?…det blir så här som min kund beskriver det.
När man färgar håret så blir det färgrester på huden…det måste det bli då hårrötterna måste färgas in riktigt vid ansatserna. Huden är varm och färgen rör sig av värmen så vid ansiktet måste man dessutom lägga på lite mer färg för att när det kryper upp så ska det stanna kvar så pass så rötterna längst in vid huden ändå blir färgade, då blir det färg även på huden.

Färgen går delvis bort direkt.

På en del får man bort allt på en del blir det rester kvar. OM man bestämmer sig att gnugga bort det från huden med något så ska man tänka att man gnuggar även på de nyinfärgade hårrötterna. Använd lite hudkräm eller lite olja ( ansiktsolja, moroccanoil, eller nån annan olja) och stryk med det. Sätt på lite make-up i värsta fall. Färgen försvinner efter ett par dagar helt.

Använd inte permanentvätska utan att ha kunskap, det kan vara farligt.

Det här inlägget postades i Hårfärg, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.