Slingor, Hur gör man?

En av läsarna här i bloggen har frågat om slingor.
Slingor väljer man när man vill ha ett varierat inslag av olika nyanser. Ofta vill man bara bli lite blondare än man är och vill bara ljusa upp det lite, en del vill att det ser solblekt ut bara.

I de fall så använder jag en gummimössa och drar ut hårslingor som jag sen bleker. Då blandar sig de nygjorda slingorna med det egna håret och så får jag ett varierat blont intryck.
När jag gör så här så får jag ett kontrollerat bra resultat tycker jag.

Numer vill frisörerna göra folieslingor. För mig när jag enkelt bara vill ha det lite ljusare tycker jag att folieslingor är att överjobba. Resultatet blir faktiskt mer naturligt och snyggare med gummimössan. Men det beror ju också på vad man är van att jobba med, det viktigaste är att man når det resultat man vill få fram och sen vilken metod man använder är upp till var och en tycker jag. Man ska jobba där man själv har kontroll tycker jag.

När man jobbar med en gummimössa så kan man lätt bara bleka utväxten på håret i slingorna, det syns och då kan man bara sätta blekning där. Likadan kan man göra i folieslingor, man ser liksom utväxten och även om du inte får upp riktigt samma hårstrån så sätter man blekningen bara på utväxten så att säga.

Man kan slinga håret så fort man har en utväxt egentligen. Men man ska inte hålla på att slinga och bleka gång på gång på samma ställen. När det väl är blekt så är det blekt så då jobbar man på utväxten. Lägger man blekning uppe på blekning så trasar håret sönder och blir sönderblekt. Om du tänker dig hö, där är hårstrået friskt och så tänker du halm där har det gåt sönder.

När man har preparerat sitt hår kemiskt så är det viktigt att sköta om sitt hår. Kerastase harjättefina produkter för slingade hår. Kerastase Reflection Chroma Rich serien sen om håret är riktigt slitet så Kerastase Resistance serien.Nu är det ju också jätteviktigt att använda solskyddsprodukter i håret. Kolla in Kerastase Soleil och Goldwell Dualsenses Sun Reflection

Hör av dig så ska jag hjälpa dig att ta fram produkter till just ditt hår.

Det här inlägget postades i Goldwell dualsenses, Hårfärg, Kerastase Hårvårdsprodukter, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Slingor, Hur gör man?

 1. Nathalie skriver:

  bra inlägg!!
  Om du har en kund som tidigare enbart fått folie slingor, där man tar ett hår område och sedan ”sicksackar” ut slingor, gör du då på samma sätt som kunden hade innan, eller kör du på mössa ändå?

  För mig som tex har långt och trassligt hår känns slingmössa helt omöjligt, testade hemma för flera år sedan, och fick knappt ut slingmössan och slingorna blev bara som ”bobbor” som kom upp

 2. Hej Nathalie,
  Det beror på vilket resultat jag vill ha. Dessutom beror det på hur det ser ut när jag får in jobbet.
  Trassligt hår och slingmössa….det är det som är teknik.:-) jag vet ju hur jag gör.
  Men en sak ska man veta att när man drar ut mycket hår rakt ut genom mössan och det mesta håret ligger sen rakt ner under mössan så blir det trassligt när man sen tar av mössan, dessutom är slingorna våta då och det under torrt så då blir det lite pyssel, men det är där proffset kommer in och vet hur man hanterar det på bästa sätt. Bra produkter och pyssel. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.