Träning, svett och hårtvätt.

När du tränar och svettas behöver du tvätta ur håret med schampo minst en gång. När vi svettas så svettas vi ut salter ur kroppen och de lägger sig på huden och de gör att huden kan torka ut. Hårbotten producerar fett för att smörja in hårbotten om den blir för torr.
Så, svett= salter = tvätta håret.
Var inte rädd för att håret blir fett om man tvättar det för ofta. Se till att när du tvättar håret att det blir rent. Tvätta 2 ggr med schampo och använd sen balsam. Lagrad gammal smuts gör också att håret känns fett.
Jag brukar rekommendera att vi tvättar håret varannan dag en är en bra regel om man bor i en större stad med trafik och avgaser. Tvätta det mer sällan om du bor ute på landet. Avgaser och luftföroreningar lägger sig i hårbotten och huden kan reagera negativt på det till synes på ytan men dessutom så tar kroppen upp föroreningar via huden så låt det inte ligga kvar i hårbotten.

Jag skiljer mig lite från andra genom att rekommendera hårtvätt ganska ofta…men hellre vara ren,lukta gott och vara fräsch än tvärtom. Använd bra hårprodukter så är det ingen fara alls.

Det här inlägget postades i Hårbotten, Hårtvätt, Moroccanoil, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.