Slingor, gör det inte själv hemma

Många frågar om hur man gör slingor själv hemma. Jag ser att intresset är stort och folk vill veta hur man själv kan göra det enkelt och snabbt hemma själv. Det är definitivt inget jag rekommenderar att du gör hemma själv. Leta upp en frisör som är utbildad och har gesällbrev sen går du till den frisören och berättar vad du skulle vilja ha eller frågar vad den frisören rekommenderar just dig.

Vi har problem idag med för mycket inkompetenta personer som står och arbetar med hår. Slingor, hårfärg och permanent är kemiska behandlingar och det kan gå väldigt illa när inkompetenta personer ger sig på att utföra dessa behandlingar.  Blekningar kan blir helt horribla och många tårar har jag sett i ögonen på folk som gjort sina slingor hemma själva eller varit och blivit illa slingade på en salong med inkompetent personal. Hårfärger kan slå fel och bli missfärgade och permanentade hår kan i de värsta fallen gå av.  Sen har vi allergirisken, den är också något att ta på största allvar.

Idag kan vem som helst arbeta som frisör. Du kan hamna hos en frisör som är helt inkompetent för att det finns ingen som kontrollerar att dom är utbildade och det finns ingen lag som förbjuder outbildade frisörer att arbeta som frisörer.

Sveriges Frisörföretagares emblem på dörren är ett teckan på att det finns utbildade frisörer i lokalen, se till att året är korrekt på loggan bara . Vid en ev nyss överlåten rörelse kan loggan vara kvar med tidigare års medlems år. Fråga efter om dom har Gesällbrev, det är ett tecken på att frisören har genomgått en prövning i arbetsmoment inför en jury och blivit bedömd.

Så Att göra slingor själv hemma…nej…gör inte det.

Det här inlägget postades i Hårfärg, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.