Fråga om Håravavfall

Jag fick en fråga om håravfall i min tidigare blogg som jag besvarade där. Frågan var så bra och jag tyckte att det vore bra om fler kunde få läsa fråga och svar så jag tänkte publicera det även här. Så häng med och läs .

Frågan löd så här:
Det känns som att jag blir tunnhårigare, beror det på just som du skrev att det är i denna period endast? och att det kommer bli bättre sen?
Ingen i min mammas sida är tunnhårig, endast pappa är flint i mitten (Zidane håret) i sin familj.
Är det stor chans att jag blir flint?

Jag svarar:
Periodiskt håravfall inträffar två gånger om året , vår och höst. Om du tappar hår under en längre tid regelbundet så kan ditt håravfall bero på andra saker. Det periodiska håravfallet beror på årstider och att hårets hårsäckar vilar på hösten och våren, de skjuter ut stråna och sen vilar lite så känns det som vi tappar mer, och det gör vi nog också. Är vi tunnhåriga så känns det jobbigt att tappa mycket hår och just då i höst och vår är det ännu jobbigare.
Som kille har du det genetiska håravfallet som kan vara ett alternativ till det periodiska håravfallet.n Det genetiska håravfallet går i arv, och oftast hoppar det över en generation. Ofta ärvs det från morfar och farfar men inta alltid. Det genetiska håravfallet börjar mellan senpubertet och tidiga 20 års åldern och kan hålla på upp till 30 års åldern. Sen stannar det.
Det finns inget som kan direkt ” bota” eller ta bort det genetiska håravfallet men man kan stimulera hårsäckarna att fortsätta producera hårstrån.
Det är där vi har kerastases produkter som faktiskt får fart på hårsäckarna mer permananent.
För kvinnor har vi ett håravfall som är förknippat mer hormoner och graviditet. Sen har vi stress och emotionell ohälsa, depressioner och oro som är en stor faktor. Men känslomässiga svåra saker kan framkalla att vi tappar hår, som dödsfall, skilsmässor och svåra upplevelser i livet helt enkelt. Det tar 3 månader efter att man har haft det svårt innan man ser det på håret så det är inte alltid lätt att avgöra varför man tappar håret just då man gör det.
Har man fött barn och tappat mycket hår under amningen så kan man vara säker på att resten av livet med jämna mellanrum så kommer man att tappa mycket hår för att just då när det tappades första gången var det många hårstrån samtidigt som släppte och sen började växa igen samtidigt, alltså kommer dom att släppa ungefär samtidigt igen och alltså framkalla ett nytt håravfall.
jag hoppas detta har hjälpt dig att få klarhet. Svaret är både, ja du kan bli flint men behöver definitivt inte bli det men det beror på vad det är för typ av håravfall du har. Hör gärna av dig igen så kan vi prata vidare och jag kan försöka hjälpa dig med det jag har att arbeta med. Men kanske främst att hjälpa dig se vilken typ av håravfall du har.
Mvh Susanne Magnusson Salon Classique

Lider DU är håravfall…skriv och berätta här eller ställ din fråga här. Låt oss prata om det och våra erfarenheter.
Mvh Susanne

Det här inlägget postades i Håravfall, Kerastase Hårvårdsprodukter, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.