Hårrullar,hur gör man?

Lägga hår är en välkänd teknik för att styla håret. Allt från hemma fixaren som sätter i en rulle i luggen medans hon äter frukost till den mest utbildade och fashionabla stylisten på Catwalken.

Att lägga hår är en av den grundläggande kunskaperna vi lär oss i Frisörutbildningen. Själva skapandet av formen i håret har sitt ursprung i hårrullandet, det är i sin tur grunden inom frisyrskapandet. Med hårrullen så bestämmer du hur du vill håret skall röra sig i torrt tillstånd.

Vill du ha volym lyfter du och drar upp spolen så att håret lägger sig riktigt platt under hårrullen och då skapas volymen från hårbotten i håret.

Vill du inte ha volymen i hårbotten så dra ner spolen när du fäster den så får du ett rakt parti i hårbotten.

Vilka spolar väljer jag då?

Beroende på vad jag vill ha för resultat väljer jag olika hårrullar. Sen beror det på när och hur också.

Har jag en lugg som drar iväg och alltid vill krulla sig så fuktar jag kanske bara kammen och sätter i en kardborre spole som är ganska stor och drar ut luggen medan jag äter frukost. Det har jag flera kunder som gärna gör.

Hårrullar-Kardborrespole

Hårrullar-Kardborrespole

Ett set med värmespolar är suveränt att ha på ett näst intill torrt hår, där du bara snabbt rullar i spolarna ganska slarvigt egentligen för att få en snygg vardags frisyr som inte ser rullad ut. Fördelen med detta är att du lätt snabbt får en snygg frisyr med värmespolar.

 

Jag rullar håret på salongen alltid på nytvättat hår ( ett undantag är vid håruppsättning då håret kan läggas på gårdagskvällens hårtvätt) . Jag förbereder håret med en oljebehandling antingen Moroccanoil Oil treatment eller Kerastase Elixir Ultime, sen sätter jag i värmeskydd och en stylingprodukt. Värmeskydd och styling produkt kan ju vara samma produkt med båda innehållen.

Hårrullar, velourspole/sammetsspolar

Hårrullar, velourspole/sammetsspolar

 

När jag rullar håret så är det i regel fuktigt, inte vått. När du rullar hemma så torka det ordentligt först med fönen så inte håret är helt blött. Sen rullar du upp håret, jag använder velorspolar med en pinne på fuktigt hår. Kardborrespolarna är precis som värmespolarna, en enkel snabb lösning på oftast torrt till lätt fuktigt hår.

Babyliss Pro Keramiska Värmespolar

Babyliss Pro Keramiska Värmespolar

 

Om jag har gjort en föning och vill ha in mer volym och luft i håret så kan jag oerhört snabbt lägga upp håret på väldigt stora kardborrespolar, värma lite med hårtorken och sen är det snabbt tillsatt ännu mer volym.

Vissa bitar kan jag sen tånga med en ghd styler / plattång för att jag vill ha just det resultatet . längst fram efter luggen och ner på sidorna blir ju väldigt snyggt att enkelt bara dra plattången igenom och böja in håret så det blir en lätt sväng bara , det görs lätt med en ghd styler.

Det finns en torkhuv som  du fäster på hårfönen längst fram, den blåses upp som en påse och du fäster den över hårrullarna och så sätter du på fönen. Håret torkar snabbt och du behöver inte gå omkring med hårspolarna så länge i håret på så vis, det förkortar tiden för hårrullandet.

Torkhuv

Torkhuv

Små clips är alltid bra att ha att fästa upp små hårtestar med som trillar ur när du rullar håret. Hårnät är också ett bra hjälpmedel om spolarna har svårt att fästa, det är inte alltid så lätt då kan du lätt binda fast det med hårnätet så även om spolarna släpper så sitter dom kvar.

När du sen tagit ur hårrullarna så ta en ordentlig bortse t ex en Paddelborste där du ordentligt borstar ur läggningen och får till håret efter läggningen och får det att se naturligt ut.

ghd paddelborste

ghd paddelborste

Om du touperar håret så har ghd en helt otroligt bra touperingsborste.

ghd touperingsborste

ghd touperingsborste

Du hittar allt du behöver till en hårläggning på

http://www.salonclassique.se/vriga-tillbehr/harrullar-laggningsspolar Behöver du hjälp att hitta precis det du behöver.

Maila till susanne@salonclassique.se eller ring 08-282308 jag kanske ber att få ringa upp lite senare om jag är upptagen men ringa bara så hjälper jag dig att hitta rätt.

 

 

Det här inlägget postades i ghd, ghd -stylers, Hårrullar-Hårspolar, Hårtvätt, Kerastase Hårvårdsprodukter, Moroccanoil, Uncategorized, Värmeverktyg - Plattång och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.