Kunder frågar om Moroccanoil och dess användning

Jag fick en fråga ev en kund om Moroccanoil Oil Treatment. Tyckte det kunde vara intressant för flera att läsa mitt svar.

Kundern frågar:

” Moroccanoil Oil Treatment kan den ersätta balsam, kan man använda oljan varje gång man tvättar håret och är det som ett extra värmeskydd som vid användning av tex plattång? ”

Mitt svar blev såhär:

” Hej ,
Kul att du ställer dina frågor, det är bra .
Moroccanoil är en oljebehandling till håret. Det är en djupgående behandling så du lämnar kvar i håret och med fördel används på nytvättat hår.

Du kommer uppleva att det är oljigt och det är det för det är en olja, men om du slutar använda oljan så tvättar allt bort efter ca 4 tvättar.
Jag har själv testat den och jämfört med en annan olja dom tvättar ur på ett liknande sätt båda två. Prova sen 2 pump och så vidare tills du känner hur det ska vara.
När jag sätter i det på mina kunder så drar jag in oljan i håret och känner liksom att den går in i håret så då mättar jag håret, det kan bli upp till 4 pump. Normalt är nog 2 pump efter varje tvätt.
Moroccanoil är inget värmeskydd och inget balsam och ska inte ersätta balsam eller inpackning.

Hårschampo är rengörande och vårdande och har ett lätt basiskt ph värde vilket gör att hårstråets ytskikt reser sig lite, balsam är ph mässigt surt och då stänger du hårstrået med det. Inpackning är en djupgående vård men du tvättar bort den, den återsluter i regel också håret efter en hårtvätt, undantags vis finns det inpackningar som kräver balsam efteråt.

Det här inlägget postades i Hårtvätt, Moroccanoil, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.