Torkar värme ut håret?

Torkar värme ut håret ?

Återigen möter jag på en kund som berättar att hon sliter inget på sitt hår eftersom hon torkar det ju nästan aldrig. Enbart när hon ska vara extra fin så blåser hon in hårtopparna.

Jag tittar ner i hennes hårbotten och ser en röd lite irriterad hårbotten som mycket väl kunde orsaka ett problem i sig. Jag frågar kunden om det och , nej inte alls.

Kundens hår är mycket tjockt, extremt tjockt och det blir frizzigt i sig självt.

Torkar värme från en fön ut håret?. NEJ……NEJ……

Enbart värmen torkar inte ut håret. Om du med värmen blåser på håret så du bränner håret, håret bränns vid 200 grader C då talar vi om värmeskador och torrt hår, inte förr.

Att bara blåsa varmluft i håret är inte farligt. Håll din hand i håret samtidigt så du känner att handen inte bränns så vet du när du värmer för hårt.
Använd värmeskyddsprodukter i håret.

När du förnar håret med en borste och rullar in håret i borsten, då kan vi tala om slitage och värmeskador om du återigen låter håret bli för varmt.

Ghd hårborstar är de absolut bästa, de ventilerade borstarna har en keramisk beläggning samt så blåser du luften igenom hårborsten så värmen inte stannar kvar .

Ghd ventilerade borste formar håret före det torkar håret brukar jag säga…du får jobba lite till så det torkar  också.

Slitage med friktion talar vi om när vi drar och rullar borsten i håret och värmer samtidigt….jaaa…återigen OM du värmer för hårt och håret blir för varmt så, då bränner håret och det slits.

Använd värmeskyddsprodukter i håret.

 

Plattång då? Sliter det på håret, det måste det väl ändå göra….NEJ….inte använt på rätt sätt.

Ghd stylers är tillverkade att hålla en temperatur som är jämn på håret mellan 180- 190 grader lite olika på vliken av plattängerna vi talar om. Men ingen går upp till bränn tempen som är 200 grader.

Ghds stylers kan du i princip sätta in i håret och hålla den stilla för den stänger ner när den uppnår sin högsta värme. Du kan heller inte platta om en hårslinga direkt eftersom den är varm fortfarande, då måste den svalna först innan du plattar om.

Du kan heller inte klämma ihop de keramiska elementen för hårt då hackar tången och det blir fult i håret och det känns tarvt och strävt att platta. Utan du bara stänger plattorna emot varandra och håret och liksom smeker håret med tången.

Använd värmeskyddsprodukter i håret.

Hårbotten då som kunden hade lite röd och påverkad som jag såg….jaaaa..begynnande svamp bildning tror jag…hon gick ju alltid fuktig i hårbotten, hon torkade ju aldrig håret utan la sig med fuktigt hår jämt och gick en hel dag därefter med fuktigt hår….en underbart perfekt miljö för svamptillväxt.

Så torka håret….även om du varken fönar eller stylar det så blås det torrt.

 

 

 

Det här inlägget postades i ghd -stylers, ghd Style, Hårbotten, Okategoriserade, Värmeverktyg - Plattång och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Torkar värme ut håret?

 1. Nathalie skriver:

  Tack för tipsen! En ny favorit blogg här märker jag, denna ska läggas till på favoriter direkt,

  Ps! hittade hit tack vare min kära kusin M, som varit inne hos dig här om dagen =)
  / Nathalie

 2. Hej Nathalie,
  Kul att du hittade hit. Kul att du gillade bloggen.
  Jaa M talade om dig när hon va här. Du är så välkommen in hit i butiken också på ursviksvägen. Ni kan ju göra sällskap en dag.
  Ha det så gott så länge.
  Mvh Susanne

 3. Angelica Eriksson skriver:

  Åh du kan så mycket! Och jag saknar dig! Får ta och komma å hälsa på någon dag! Kraaaaaaaam!

 4. Hej Angelica,
  kul att höra av dig. Kul att se dig här.
  Kom in nån dag det vore jättekul.
  Kram

 5. Nathalie skriver:

  Heej!

  Jag har ansökt om att göra reklam för din sida, och har nu blivit godkänd!
  Är det okej om jag lägger upp reklam från ditt företag nu ??

  Kram/ Nathalie

 6. Hej Nathalie,
  Va roligt. Kul det ser jag fram emot. På så sätt så tjänar du pengar varje gång någon från din blogg genomför ett köp i Salon Classiques Internet Butik.
  Lycka Till.
  Susanne
  P.SJag skickar dig ett e-mail ang bilder som du kan använda.D.S

 7. Hej Nathalie,
  Va kul att du frågar och tipsar om blogginlägg. Jag gör ett inlägg eller tre så går vi därifrån. Så får du fråga mer där.:-)

 8. nybloggat Nathalie,
  du…hur gick det med reklamen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.